CURLS.ro | Rutine

Structura

Ne-am gândit să vă sărim în ajutor și să vă prezentăm câteva modele de rutine, în funcție de fiecare tip de păr. Bineînțeles, acestea reprezintă niște exemple, menite să ofere suport, să fie un punct de pornire în acest parcurs al părului creț și al metodei CG.

Pentru început, indiferent de tipul de păr sau caracteristicile acestuia, cateva ‘’reguli’’ sunt clare și aplicabile în mod general.

PASUL 0: Pasul inițial în începerea metodei CG este spălarea finală, definită și în dicționar, etapă ce presupune spălarea pentru ultima dată cu un șampon cu sulfați pentru a îndepărta siliconii sau orice alte produse aplicate înainte pe păr. În acest moment nu este necesară folosirea unui șampon CG și totodată reprezintă ultima oară când va fi folosit unui astfel de șampon.

 1. De acum începe metoda CG propriu zis. Pentru curățare se va folosi un șampon CG, dedicat metodei sau un balsam CG.
 2. Aplicați din nou balsam sau un leave-in. Dacă este necesar, se poate clăti scurt.
 3. Aplicați pe părul ud produse pentru styling fără silicon și strângeți șuvițele de păr în pumni(metoda SOTC) pentru a ajuta formarea buclelor.
 4. Pentru uscare folosiți un prosop cu microfibre sau un tricou de bumbac, folosind metoda plopping. Pentru o uscare mai rapidă puteți folosi difuzorul setat pe o treaptă de căldură scăzută, până când părul este aproape uscat. În acest pas, este important să nu vă atingeți părul până nu este uscat.
 5. Pe timpul nopții, pentru a menține buclele și pentru a preveni frizz-ul, utilizați o bonetă din satin sau mătase, prindeți-vă părul în stil pinneapple și utilizați o față de pernă din satin sau mătase. Pentru refresh, pulverizați un amestec de apă și un alt produs dedicat (cum ar fi balsam, leave-in)

Rutină pentru părul ondulat

 1. Spalăți-vă părul folosind fie un șampon dedicat, fie un balsam. Treceți-vă degetele prin păr pentru o distribuție uniformă, după limpeziți părul, punând accent pe scalp.
 2. Puteți opta pentru aplicarea balsamului pentru a doua oară sau a unui leave-in. Împărțiți părul în secțiuni și strângeți în pumni (scrunch) aducând șuvițele spre rădăcină.
 3. Pentru o definire cât mai bună, puteți aplica un gel ușor tot prin metoda scrunch. Aplicați o cantitate potrivită de produs în palme și aplicați-l în mod uniform folosindu-vă de palme și de degete.
 4. Pentru uscare, puteți încerca metoda plopping sau îl puteți usca cu difuzorul setat pe o treaptă inferioară de căldură. Ulterior puteți opta pentru metoda SOTC pentru a sparge crusta formata și a defini buclele.

Rutină pentru părul creț

 1. Spalăți-vă părul folosind fie un șampon dedicat, fie un balsam. Treceți-vă degetele prin păr pentru o distribuție uniformă, după limpeziți părul, punând accent pe scalp.
 2. După curățarea în profunzime începe procesul de styling. Pe părul complet ud, ideal în timp ce sunteți în duș, puteți aplica fie o cremă pentru definirea buclelor ( ideal tip 3A), fie un balsam leave-in ușor (ideal tip 3B și 3C), pe toată lungimea părului, punând accent pe mijloc și vârfuri. Stilizarea pe părul ud, asigură o aplicare mai uniformă a produsului și previne frizz-ul. Pieptănați părul cu un pieptăn cu dinți rari.
 3. Aplicați o spumă pentru definirea buclelor (ideal tip 3A) în palme și apoi aplicați produsul pe secțiuni strângând părul în pumni. Aplicați cu atenție pe fiecare secțiune și înfășurați șuvițe de păr pe deget pentru o mai bună definire. Chiar dacă tipurile 3B și 3C tind să fie tipuri mai uscate și puteți fi tentați să optați pentru produse mai grase, acest lucru poate ingreuna mai mult. În schimb, puteți folosi un lapte, un smoothie sau pudding pentru definirea buclelor. Pieptănați ( o perie pentru descurcare este indicată) apoi părul pentru a asigura o aplicare uniformă pe tot părul sau puteți încerca metoda SOTC, pentru a preveni încâlcirea.
 4. În acest moment, părul este destul de hidratat și încă destul de ud. Cu toate acestea, puteți opta pentru aplicarea unui ulei ușor pentru a conferi o hidratare și o strălucire mai intense. Pentru a evita frizz-ul puteți încerca metoda praying hands, aplicând uleiul în palme.
 5. Nu vă atingeți părul, lăsați-l să se usuce în mod natural, sau încercați metoda plopping, utilizând fie un prosop de microfibre sau un tricou de bumbac. Pentru o uscare mai rapidă uscați cu difuzorul, setat pe o treaptă inferioară de căldură până când părul este uscat în proporție de 80%. (Cu toate acestea, uscarea cu difuzorul poate produce frizz)

Rutină pentru părul coily

 1. Spalăți-vă părul folosind fie un șampon dedicat, fie un balsam. Treceți-vă degetele prin păr pentru o distribuție uniformă, după limpeziți părul, punând accent pe scalp.
 2. Pe părul ud aplicați o cremă pentru definirea buclelor atât pe lungimea părului, cât și pe rădăcini pentru a asigura o hidratare mai intensă. Alternativa cremei pentru definire este untul, pentru firul de păr foarte uscat sau leave-in ul. Pentru o aplicare cât mai bună, folosiți palmele și degetele, împărțiți părul în secțiuni și înfășurați suvițele pe deget, astfel fiind mai ușor de manevrat. Totodată, pentru tipul 4C este indicată aplicarea produselor pe părul uscat, iar o metodă bună ce oferă rezultate spectaculoase este clasica metodă LOC.
 3. Pentru a menține hidratarea, aplicați un ulei (puteți încerca uleiurile pe bază de jojoba, avocado, cocos,etc sau pentru părul cu porozitate crescută indicat este uleiul de măsline sau uleiul de ricin) sau un gel de styling. O mai bună alternativă a metodei rake&shake este aplicarea în palmă a produsului, urmată de strângerea în pumni și aducerea spre rădăcină a fiecărei șuvițe. Pentru tipul 4C, se poate folosi o perie pentru descurcare (cum ar fi cea de la Denman) pentru a asigura o distribuție uniformă.
 4. Un pas final în procesul de definire este reprezentat de aplicarea unui gel sau a unui ser pe bază de ulei care va hidrata și mai mult părul ( chiar dacă ați folosit deja ulei la pasul anterior, puteți continua cu un ser, în cazul firului de păr foarte uscat sau cel cu mult frizz). Împărțiți părul în secțiuni și aplicați cu grijă, în mod uniform produsul. Treceți-vă degetele prin fiecare secțiune și răsuciți șuvițele pentru a acoperi fiecare porțiune.
 5. Pentru uscare, încercați metoda plopping, sau lăsați părul să se usuce în mod natural (indicat pentru tipul 4C). Pentru o uscare mai rapidă, folosiți difuzorul setat pe o treaptă inferioară de căldură. Pe timpul nopții purtați o bonetă de satin sau mătase pentru a preveni distrugerea buclelor și frizz-ul.