CURLS.ro | Dicționar CG

CG = Curly Girl sau Curly Girl Method, se referă la renumita metodă de îngrijire a părului creț, care pune accent pe o rutină în care se evită folosirea produselor cu ingrediente nocive precum sulfați, siliconi, alcooli care usucă, etc.

ACV = ,,Apple cider vinegar,, referire la clătirea cu oțet diluat în apă.

Build up = Procesul prin care se acumulează o cantitate de produs la suprafața firului de păr și care poate duce la modificarea texturii în timp, apariția mătreții sau alte probleme implicite.

Cast = Se referă la ,,crusta,, care apare după aplicarea produselor de styling precum spumă sau gel. Un următor pas îl reprezintă spargerea acestei cruste prin SOTC.

SOTC = ,, Scrunch out the crunch,, spargerea crustei menționate mai sus, în momentul în care părul este uscat în întregime.

Scrunch = Metodă de strângere a părului în palme, ridicându-l de la vârfuri la rădăcini.

Co-wash = ,,Conditioner Only Washing,, referire la procesul de spălare doar cu balsam.

Deep conditioner = Produse precum balsam sau mască ce susțin hidratare intensă. În general se lasă să acționeze pe o perioadă mai lungă de timp, de obicei 15-30 minute.

Leave-in = Se referă la balsamul lăsat să acționeze în păr, fără a fi clătit, fiind o parte integrantă a procesului de styling. Acest balsam poate fi unul creat special în acest sens, sau unul obișnuit conform CGM.

LOC = tehnică ce presupune aplicarea de leave-in - ulei (oil) - cremă (cream).

Pineapple / Ananas / Palmier = Modalitate de prindere a părului, într-o formă lejeră în vârful capului menită să protejeze buclele în timpul somnului.

Plop = Metodă de înfășurare a părului într-un tricou de bumbac sau într-un prosop de microfibră pentru facilitarea uscării și menținerea buclelor.

Praying hands = Metodă de aplicare a produselor cu palmele unite, degetele întinse (ca în rugăciune), în care se aplică o ușoară presiune pe păr pentru a-l netezi până la vârfuri.

Pre-poo = Procesul prin care se aplică balsam, ulei, spray anti încâlcire, înaintea șamponării pentru a ajuta la descâlcirea firelor de păr și pentru evitarea deshidratării părului.

Rake & Shake = metodă pentru aplicarea produselor ce presupune prinderea între degetele de la o palmă a unei secțiuni de păr pe care se aplică produsul, apoi pentru ultima trecere a degetelor prin secțiune, se prinde la vârfuri, apoi se scutură pentru a asigura formarea buclelor.

Spalare finala = Primul pas în începerea metodei CG este reprezentat de spălarea părului cu un șampon cu sulfați pentru a îndepărta siliconii sau orice produse aplicate înainte pe păr (clarifying wash).

Squish to condish = Metodă de hidratare a părului prin strângerea în pumni a părului *cu balsam. Cheia metodei este fuziunea egală dintre apă și balsam.

Refresh = Metodă de reactivare a buclelor prin aplicare unui mix de produse sau doar apă.

Sigilarea (hidratarii) = Metodă care prezintă aplicarea a câteva picături de ulei, întinse în palmă, pe suprafața firului de păr prin glisare ușoară sau strângerea buclelor în pumni și ridicarea acestora spre rădăcină. Metoda se adresează în special persoanelor cu porozitate ridicată, datorită atât absorbției mare de apă, cât și pierderii acesteia. Se aplica după balsamul leave-in sau crema activatoare, produsul hidratant. În continuare, se poate continua cu procesul obișnuit de stilizare.