CURLS.ro | Analiza Părului
Transport gratuit la comenzile de peste 280 de lei folosind codul: "LIVRARE"

Analiza Părului

Analiza Parului

Textura

Pentru a intelege mai usor aceasta clasificare a parului cret, vom simplifica semnificatia fiecarei litere si cifre:

2 / 3 / 4: aceasta este categoria de textura pe care o ai. In ordinea in care apar, 2 este parul ondulat (wavy), 3 este parul cret (curly), iar 4 este cea mai stransa categorie de bucle care se numesc coily, avand diametrul unui creion sau chiar mai mici.

A / B / C : numerele indica cat de strans sau lejer este diametrul texturii. A inseamna un onduleu sau bucla mai lejera sau mare ca diametru, B este un diametru mediu spre strans, iar C este cel mai strans diametru conform categoriei respective.

Cu cât avansăm, începând cu 2A până la 4C, cu atât devine mai strânsă și definită textura părului. Ți-am pregătit mai jos un ghid cu câteva detalii pentru început. Precizăm că uneori părul tău poate avea o textură mai lejeră, însă dacă este hrănit și îngrijit cu produsele de care are nevoie, este posibil să ai o surpriză plăcută și să descoperi că te afli mai sus pe această axă a părului creț.

ONDULAT / WAVY

Par Ondulat 2A

Onduleurile tale sunt fine și subțiri cu o textură lejeră și neuniformă. Acest tip de păr fin are tendința de a fi foarte subțire. Asta înseamnă că, să îl încrețești sau să îl îndrepți e ușor. Lipsa volumului și a definirii înseamnă că produsele pot îngreuna cu ușurință părul, iar suvițele pot deveni drepte așa că iți recomandăm produse de styling mai ușoare precum spuma sau gelul.

Par Ondulat 2B

Părul tău este în mare parte drept la rădăcini și se transformă în onduleuri mai bine definite în formă de S de la jumătatea părului până la vârfuri. Are o textură medie cu ceva frizz în partea superioară a capului, spre rădăcini. Urmează tehnica ‘plop’ pe părul tău proaspăt spălat pentru mai multă definire.

Par Ondulat 2C

Onduleurile tale sunt mai bine definite și încep de la rădăcini. Această textură este de obicei groasă și mai aspră și are tendința de a deveni frizzy. Folosind difuzorul, usucă părul umed, dar nu ud, cu capul în jos pentru mai mult volum.

CRET / CURLY

Par Cret 3A

Buclele tale sunt mari și neuniforme, spiralate și au circumferința similară unei bucăți groase de cretă. Ele tind să fie strălucitoare și bine definite în formă de S. Răsucește pe degete secțiuni de bucle cât timp părul este încă umed pentru a încuraja definirea.

Par Cret 3B

Buclele tale arcuite pot varia de la aspectul inelat la unul inșurubat. Sunt voluminoase și au o circumferință similară unui marker Sharpie. Tipul 3B de păr tinde să fie mai aspru și dens.

Par Cret 3C

Tipul acesta de păr este deseori numit creț-coily și tinde să fie foarte des, cu bucle bine strânse în formă de șurub cu circumferința mică, a unui creion sau pai. Tipul 3C de păr tinde să aibă parte de cel mai mult volum, dar și de cele mai restrânse bucle (shrinkage).

COILY

Par Coily 4A

Cârlionții tăi deși și arcuiți sunt ori sârmoși ori fini și au circumferința unui ac de croșetat. Sunt strâns răsuciți într-o formă vizibilă de S.

Par Coily 4B

Față de părul creț sau coily, părul tău se îndoaie la unghiuri ascuțite în formă de Z. Bucla este mai strânsă și mai puțin definită - cu circumferința unui pix - cu suvițe care variază de la fine și subțiri la sârmoase și aspre.

Par Coily 4C

Părul tău este dens și compact precum tipul 4B, dar suferă de mai puțină definire și bucle și mai restrânse (shrinkage). Textura suvițelor coily variază de la super fine, subțiri și moi la sârmoase și aspre. Părul este foarte delicat.

Porozitate

Porozitatea este termenul folosit în știința îngrijirii părului pentru a descrie cât de bine părul tău poate absorbi și reține umezeala. Porozitatea este influențată de stratul exterior al părului (cuticula). Porozitatea firului de păr este determinată genetic, dar poate fi influențată și de factori externi, precum ingredientele dăunătoare din produsele pentru păr, căldura de la o placă de îndreptat sau un uscător de păr sau tratamente chimice, cum ar fi vopsirea părului. Este important să cunoașteți porozitatea părului, pentru a alege produsele de păr cele mai potrivite, benefice pentru părul dvs. Puteți avea porozitate ridicată, normală sau scăzută.

Porozitate scazută

Părul cu porozitate scăzută are un strat de cuticule plane, suprapuse. Acest lucru face ca acest păr să arate de obicei un pic strălucitor (deoarece reflectă lumina). Dar datorită acestui strat închis de cuticule, părul nu poate absorbi umiditatea atât de bine. Și odată ce este umed, durează mult să se usuce, deoarece umezeala rămâne mai întâi pe păr înainte de a fi absorbită. Părul cu o porozitate scăzută este sensibil la acumulare. Prin urmare, este foarte important să nu folosiți nici produse prea grele, nici prea multe.

Ce este de făcut?

 • Părul cu porozitate medie necesită adesea cea mai mică cantitate de întreținere. Stratul de cuticule este mai slab, astfel încât cantitatea potrivită de umiditate să intre și să iasă din păr.
 • Din cauza căldurii cuticulele părului vor fi puțin mai deschiși. Dacă utilizați un balsam / mască de hidratare, asigurați-vă că folosiți căldura pentru pentru o absorbție mai bună. Utilizați o bonetă de duș (sau folie de uz casnic, pungă, etc.) peste păr, astfel încât părul să rămână umed și să se poată încălzi. Apoi, puteți crea căldură folosind un uscător de păr sau punând un prosop (microfibră) peste el.

Porozitate ridicată

Pentru părul cu porozitate ridicată, cuticulele părului sunt ridicate. Prin urmare, acest păr pare adesea tern și lipsit de strălucire. Deoarece cuticulele părului sunt deschise, părul poate absorbi rapid umezeala, dar aceasta este eliminată în același ritm rapid. Acest lucru vă va face părul să se usuce rapid și să se încurce rapid. Dacă părul dvs. este deteriorat de căldură (uscător de păr sau placă de îndreptat părul) sau vopsele, este posibil să aveți o porozitate ridicată. Aceasta înseamnă că puteți folosi adesea produse ușor mai grele. De asemenea, puteți utiliza un ulei de sigilare pentru a vă păstra umezeala în păr. Și nu uitați să folosiți măști.

Ce este de făcut?

 • Cuticulele se închid din cauza frigului. Clătește-ți părul cu apă rece. De asemenea, vă puteți clăti părul cu oțet de mere, ceea ce vă asigură și închiderea cuticulelor de păr.
 • Puneți produsele de păr în prealabil în frigider, astfel încât acestea să închidă cuticulele și să păstreze produsele mai mult timp în păr.
 • Aplicați metoda LOC / LCO pentru o hidratare optimă.

Porozitate normală

Părul cu porozitate medie necesită adesea cea mai mică cantitate de întreținere. Stratul de cuticule este mai slab, astfel încât cantitatea potrivită de umiditate să intre și să iasă din păr.

Cum sa determinati porozitatea:

Slip & Slide

Luați un fir de păr între degetul mare și cel arătător și glisați degetele în sus peste păr (de la vârf la scalp). Dacă alunecați ușor fără a simți prea multe umflături, acest lucru indică adesea părul cu porozitate scăzută. Dacă simțiți multe umflături, probabil că aveți păr cu porozitate ridicată.

Timpul de uscare

Timpul de uscare depinde și de grosimea părului, de produsele pe care le puneți în păr și de umiditatea din mediul în care vă aflați. Determinați porozitatea părului dvs. uitându-vă la cât timp durează uscarea părului, lăsat liber, fără a interveni cu vreo sursă de căldură.

 • Porozitate ridicată: în decurs de 2 ore
 • Porozitate medie: între 4 si 5 ore
 • Porozitate scazută: mai mult de 8 ore

Elasticitate

Este important să testați dacă sunteți sensibil la proteine ​​sau dacă părul dvs. are nevoie de proteine. F aceți acest lucru efectuând testul de elasticitate (stretch test). Repetați acest test în mod regulat, deoarece elasticitatea părului dvs. se poate schimba.

Vei avea nevoie de:

 

 • Riglă sau bandă de măsurat;
 • Unul sau mai multe fire de păr (tăiate sau pierdute în mod natural);
 • De preferat 2 pensete;
 • Posibil un calculator;

Testul de întindere

Prin intermediul testului stretch puteți testa dacă părul dvs. are nevoie sau nu de proteine. Părul care este bine echilibrat în ceea ce privește umiditatea și proteinele are o elasticitate ideală. Aceasta înseamnă că părul se întinde și apoi revine la starea inițială. Urmând pașii de mai jos puteți vedea dacă părul dvs. are o elasticitate bună sau nu.

 

 1. Folosiți un fir de păr tăiat sau căzut natural pentru acest test. Este important ca părul să nu fi fost întins înainte (trăgându-l afară). Cel mai bine este să efectuați testul cu părul ud;
 2. Prindeți părul ferm cu ambele mâini între degetul mare și arătător, înfășurați părul în jurul arătătorului și trageți ușor părul până începe să se strângă (sau folosiți 2 pensete);
 3. Țineți bucata de păr între degete de-a lungul unei rigle (A);
 4. Întindeți părul mai mult și vedeți cât de departe puteți întinde părul (B).

 

Formula: Elasticitate = (B - A) / A x 100%

Să presupunem că (A) are 12 cm și că (B) are 16 cm. Calculați-vă elasticitatea părului după cum urmează: Elasticitate = (16 - 12) / 12 * 100% = 33,3%

Cu alte cuvinte:

16 - 21 = 4 ---> 4/12 = 0,3 ---> 0,33 * 100% = 33%

Elasticitate scăzută - păr cu prea multe proteine

Acest păr se descompune aproape imediat fără întindere (mai puțin de 20%). Părul conține prea multe proteine, ceea ce îl face să se simtă aspru, asemănător paiului și se descompune rapid. Curățați-vă părul cu un șampon prietenos, CG pentru a elimina toate proteinele și apoi evitați proteinele până când părul dvs. revine la echilibru. De asemenea, este indicat să evitați pe cât posibil următoarele ingrediente, deoarece adesea nu funcționează bine cu părul sensibil la proteine: ulei de cocos, aloe vera și ulei de ricin. Utilizați produse pe bază de apă, balsamuri pentru îngrijire și balsamuri de hidratare.

Elasticitate normală - păr echilibrat

Acest păr se întinde în jur de 30% și apoi se rupe. Echilibrul dintre umiditate și proteine ​​este bun. Părul se întinde puțin, dar, de asemenea, revine la starea inițială. Nu se rupe repede. Continuă să observi cum reacționează părul tău și optează pentru produse bogate în proteine, indicate pentru hidratare.

Elasticitate ridicată - păr cu prea puține proteine

Acest păr se întinde foarte mult (mai mult de 50%). Acest păr conține prea multă umezeală și, prin urmare, este (prea) bine hidratat. Se simte uscat, lipsit de viață, este foarte elastic și bucla nu rămâne în mod corespunzător la forma inițială. Sfatul este să utilizați produse care conțin proteine. De asemenea, puteți efectua un tratament cu proteine, ținând sub observație evoluția părului.

Acest test este doar o indicație. Elasticitatea părului tău se poate schimba datorită produselor pe care le folosești. Prin urmare, poate fi utilă repetarea testului mai des. De asemenea, proteina este necesară pentru părul sănătos, așa că este indicat să continuați să vă urmăriți părul și schimbările acestuia. Dacă observați că părul dvs. a reacționat diferit, vă puteți ajusta produsele în consecință. Trucul este să găsiți echilibrul corect între umiditate și proteine.

SFAT: Dacă îți vopsești părul, folosește o mască de proteine ​​sau spală-te cu produse ce conțin proteine. Nu evita proteinele dacă îți vopsești părul și ai o elasticitate redusă!

Densitate

Densitatea părului înseamnă câte fire de păr ai pe cap. Poți avea părul subțire, mediu sau gros. Puteți determina acest lucru alegând un smoc de păr și apoi uitându-vă la scalp.

 

 • Aveți părul subțire dacă vă puteți vedea scalpul foarte bine (80-100%)
 • Aveți părul mediu dacă vedeți puțin din pielea capului (120-130%)
 • Aveți părul gros dacă abia vedeți scalpul (150-180%)

Grosime

Această caracteristică se referă la grosimea unui singur fir de păr liber. Puteți avea părul fin, mediu (normal) sau aspru. Poți testa acest lucru ținând un fir de păr liber. Dacă cu greu vezi părul, ai părul fin. Dacă părul este clar vizibil, aveți păr grosier. Dacă este între ele, ai părul mediu. Puteți, de asemenea, să-l testați ținând un fir de păr între degete și observând ceea ce simțiți. Dacă nu simți aproape nimic, ai părul fin. Dacă simți părul clar, ai părul grosier. Este între, în mod logic ai părul mediu. O a treia metodă este de a compara un fir de păr liber cu un fir de cusut. Părul fin este mai subțire decât firul, părul mediu este la fel de gros ca firul, iar părul gros este mai gros decât firul.

Păr fin: Persoanele cu păr fin nu trebuie să aibă păr subțire (din punct de vedere al densității). Prin urmare, părul lor poate părea foarte plin. Părul fin este fragil și de aceea este adesea dificil să-ți crești părul lung. Prin urmare, ar trebui să fii foarte atent/atentă cu părul fin. Părul fin poate deveni gras mai repede și adesea nu este indicată folosirea produselor grele.

Păr mediu / normal: Această structură a părului este între părul fin și gros.

Păr gros: firele groase sunt în general fire puternice. Părul gros are, de obicei, nevoie de o bună hidratare și mai puțin nevoie de proteine ​​(dar testați întotdeauna acest lucru pe baza elasticității)