Proteină VS. Hidratare

Eşti la început de drum, tocmai ai fost asaltată de o sumedenie de informaţii din toate părţile şi efectiv nu ai idee de unde să mai începi. E un scenariu cunoscut şi nu eşti singura care se află aici.

Dacă te regăsești, veşti bune.

O să primeşti o explicaţie în privinţa dezbaterii proteină vs. hidratare. Primul pas în acest parcurs este să îţi dai seama de ce anume are nevoie părul tău (ăăăh păi de aia ne aflăm aici). Să trecem direct la subiect.

Frizz-ul este un bun indicator al lipsei de hidratare. Dacă părul tău se electrizează și pare că nu ar putea niciodată să stea cât de cât aranjat, atunci te confrunți cu frizz. Ai nevoie de multă hidratare, aplică balsam, măști pentru hidratare și ulei. Hidratare și iar hidratare, ai auzit probabil constant acest lucru și asta ai și făcut. Ai hidratat și iar ai hidratat și acum parcă...s-a pleoștit. În acest moment, ai un exces de hidratare.

Pentru a echilibra situația și pentru a reveni la un nivel optim de hidratare, ai nevoie de proteine. Totul ține de un balans, un echilibru perfect între cele două elemente.

Cum adaugi proteina, poate te întrebi?

Alege produse care menționează cuvinte precum: ’’fortifiant’’ (fortifying), ‘’întărește’’ (strengthening), conțin cuvântul ‘’keratina’’, și evident, ‘’proteină’’.

Ce face mai exact proteina?

Pe scurt, repară. Pentru un păr deteriorat ajută la revitalizarea lui, îi dă aspectul acela sănătos, pe care cu toţii ni-l dorim. Cel mai important este să îți asculți părul.

Facem o scurtă recapitulare.

Prea mult frizz? Electrizare? Atunci este nevoie de hidratare.

Prea moale, lipsit de viață, fără o prea bună definire? Proteină.

Simplu, nu?

Mai rămâne doar să înțelegem cum introducem aceste două elemente în rutina noastră. Doar să clarificăm, nu este o chestiune de una sau de cealaltă. Este vorba de o armonie între cele două. Revenind.

Este ziua spălării. Ce să folosești?

Poți opta pentru un balsam cu proteine, sau mască reparatoare ce conține proteine sau chiar un gel. Așadar, este indicat să incluzi în rutina ta atât produse ce conțin proteine, cât și produse dedicate hidratării pentru cele mai bune rezultate. În timp, vei observa care sunt produsele care te ajută să atingi acel nivel de echilibru.

Până atunci, #părulcrețșimintea-ntinsă

Scrie-ne părerea ta sau întreabă-ne!

Toate commenturile sunt moderate înainte de a fi publicate